Online schoolinschrijving, missie volbracht!

De Stad Brussel heeft zich bij de andere gemeenten in het Brussels Gewest gevoegd in de digitale transformatie en biedt nu een online oplossing voor schoolinschrijvingen. 

Voorbij zijn de dagen van een call center, de eindeloze telefoonlijnen en de frustratie van het verspillen van tijd! 
Een online inschrijvingsoplossing op het IRISbox-platform van het CIBG is nu beschikbaar voor de burgers van de Stad en wordt sinds 10 januari 2022 gebruikt voor de inschrijving van leerlingen in de onthaal- en kleuterklassen van de Stad Brussel. 
Dit jaar werd gekozen voor een hybride oplossing, met de mogelijkheid om zich "op de oude manier" in te schrijven, maar ook online, om een oplossing te bieden die iedereen omvat, vooral degenen die onder de digitale kloof te lijden hebben. De registratieaanvragen worden geregistreerd in de volgorde van binnenkomst bij het callcenter of via het IRISbox-webplatform. De burger ontvangt dan binnen 24 uur een automatische e-mail om zijn voorinschrijving of zijn plaats op de wachtlijst te bevestigen. 

Wij kunnen zeggen dat het project een groot succes is geworden, ondanks een paar kleine problemen in het begin. Maar deze werden snel opgelost dankzij de uitstekende samenwerking tussen de teams. 
De missie werd uitgevoerd door Audrey Bikx, projectmanager van de IP-projecten, Marc Breda en Gentjana Coco, van de afdeling Ontwikkeling & Integratie, en, meer in het algemeen, de teams van Jean-Jacques Parent en de teams Diensten en Netwerk. 
Volgens Audrey lag de kracht van het project in de samenwerking met de IP- en stadsteams, die hun ervaring konden delen met het oog op een goede coördinatie en een efficiënt beheer. Er is kracht in aantallen, is het niet?

 

25/01/2022 - 09:45