Alle scholen, bibliotheken... van Stad Brussel op Office 365

De Haute École Francisco Ferrer en de Académie royale des Beaux-Arts de Bruxelles (middelbaar) waren al overgestapt op Office 365. Eind juni 2018 volgden dan de andere scholen, bibliotheken en centra voor psychische, medische en sociale bijstand van de Stad.

De scholen en hun leerkrachten hebben voortaan vanaf elke terminal toegang tot de vertrouwde software, waaronder het Office-pakket (Outlook, Word, Excel, PowerPoint). Ze kunnen ook documenten opslaan (OneDrive) en samen (SharePoint) of in team werken opstellen (Teams).

Het grote voordeel voor de gebruikers is dat ze steeds de recentste versie van de Microsoft-software kunnen gebruiken, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken om updates. De gegevens worden niet langer opgeslagen bij GIAL zelf, maar in de cloud (Azure).

Deze migratie ging gepaard met een wijziging van niet minder dan 4.200 e-mailadressen (behalve bij de Haute École Francisco Ferrer). De voormalige adressen @brunette.brucity worden nu opgevolgd door @brucity.education. Het Office 365-aanbod zal nog worden uitgebreid naar andere middelbare scholen en hun leerlingen.

05/07/2018 - 15:30