december 2015

Belfius Smart City Award 2015

Op 2 december 2015 vond de uitreiking plaats van de Belfius Smart City Award, tijdens het Agora Smart City Forum. De Stad Brussel was bij de genomineerden met haar Open Data platform opendata.brussel.be.

Deze Belfius Smart City Award 2015 werd gelanceerd door de bank in samenwerking met Le Vif/L'Express en Knack, en met de steun van Accenture, Proximus en Agoria. De wedstrijd voor lokale overheden beloonde de meest 'slimme' projecten gesteund of gerealiseerd door een stad of gemeente in het land.

Het Open Data project van de Stad Brussel was één van de 10 projecten (www.belfius.be/smartcityaward2015) die door een jury genomineerd waren om hun duurzame, innovatieve en geïntegreerde karakter. Hoewel de Stad niet gewonnen heeft (de prijs ging naar de Stad Antwerpen voor haar Stadslab20250), ging het project toch niet onopgemerkt voorbij.

De trofee siert nu het onthaal van GIAL, want het is GIAL dat het Open Data platform beheert door de aanmaak van data te bevorderen, de gegevens te creëren en te gebruiken (bijvoorbeeld in de vorm van kaarten op de website van de Stad Brussel).