maart 2016

E-loket van de Stad Brussel in video

GIAL maakte een video ter gelegenheid van de voorstelling van het nieuwe e-loket van de Stad Brussel.

 

Deze video op Vimeo werd opgenomen in de wachtzaal van het Administratief Centrum (Demografie - 2de verdieping). Aan het woord komen de twee schepenen die het project dragen, namelijk schepen van Burgerlijke Stand Alain Courtois en schepen van Informatica Mohamed Ouriaghli. Beiden spreken over het belang van het e-loket, waarmee officiële administratieve documenten op afstand en gratis kunnen worden gedownload. Ze drukken zich ook uit over de voordelen voor zowel de burger als de diensten zelf, en de gevolgen voor de ecologische voetafdruk.

De video toont bovendien de werking van de terminals die geplaatst werden in het Administratief centrum en het verbindingsbureau van Laken. Via deze terminals kunnen burgers dezelfde officiële documenten opvragen en afdrukken. De werking van de computerboxen wordt uitgelegd door Isabel Varela Mallada, adjunct-adviseur bij het departement Demografie.

De rol van GIAL, IT-partner van de Stad Brussel, wordt besproken door Michel Leroy, directeur Ontwikkelingen bij GIAL.

Deze video van bijna 5 minuten werd ook verspreid via de sociale netwerken van GIAL (FacebookTwitter, Google+), met inbegrip van de professionele netwerken (LinkedInViadeo). Iedereen kan het filmpje daar dus delen.

L'e-guichet de la Ville de Bruxelles from GIAL on Vimeo.