februari 2018

ICT in de Stad Brussel in cijfers

GIAL beheert het IT-park van de Stad Brussel, goed voor...  

  • meer dan 8.700 desktops en laptops
  • meer dan 2.100 printers
  • meer dan 7.000 schermen
  • 400 interactieve whiteboards
  • 700 softwareprogramma’s
  • 290 geconnecteerde websites
  • 740 fysieke en virtuele servers
  • 4.200 telefoonextensies

In 2017 werden 17.000 meldingen behandeld door de supportdienst van GIAL.

Hoe kan de Stad Brussel zijn afspraken en zijn wachtrijen beheren?

GIAL heeft de Stad Brussel begeleid bij het uitwerken van een oplossing voor het maken van afspraken en het beheer van de wachtrijen.

Wie een afspraak wil maken bij de diensten van Demografie kan dat nu telefonisch, via het internet of via een touchscreen in het administratief centrum of de verbindingsbureaus. Vervolgens ontvangt de aanvrager via e-mail, via sms of per brief – naargelang zijn keuze – een uitnodiging om met de vereiste documenten en stukken naar zijn afspraak te komen. Hij kiest de dag en het tijdstip van de afspraak in functie van zijn beschikbaarheid en die van de dienst. Hij kan zijn aanvraag ook annuleren of wijzigen. Vóór de afspraak krijgt hij een herinnering via sms.

Borne dans la salle d'accueil des services de la Démographie à la Ville de Bruxelles

Wanneer hij zich aanmeldt bij de administratie, scant hij de QR-code op zijn uitgeprinte bevestiging of op zijn smartphone en ontvangt hij een ticket dat hem naar de betrokken dienst leidt, die wordt ingelicht over zijn komst.

Jaar van de contestatie en een website

Op vraag van de dienst Cultuur van de Stad Brussel heeft GIAL een drietalige website (NL, FR, EN) over '2018, jaar van de contestatie' ontwikkeld en online geplaatst. 

De website (contestatie2018.brussel.be), die werd gemaakt in Drupal 7, bevat het volledige programma van de evenementen die 50 jaar na Mei '68 worden georganiseerd. Het programma kan worden gefilterd op basis van de startdatum, de einddatum, de plaats en de categorie van de activiteiten. De website is responsief en kan dus ook vlot worden geraadpleegd op een smartphone.

2018 Jaar van de contestatie