oktober 2021

i-CITY wint de Cabuy-prijs in het categorie 'mutualisering'

Op donderdag 21 oktober heeft het i-CITY-team dat de "SOC"-overheidsopdracht voor IT-beveiligingsdiensten heeft opgesteld, de prijs gekregen voor "Beste overheidsopdracht in het Brussels Gewest categorie mutualisering".

Wat was de SOC aanbesteding?

SOC staat voor "Security Operation Center". Doel van het contract was lokale overheden in staat te stellen zich uit te rusten met een efficiënte IT-beveiligingsdienst om de groeiende uitdagingen op het gebied van cyberveiligheid het hoofd te bieden. Daarbij werd rekening gehouden met hun specifieke behoeften in verband met de omvang van hun organisatie. Daarom heeft I-CITY een zeer bijzondere aankoopcentrale in het leven geroepen waar de prijs niet het belangrijkste gunningscriterium was en waar elke begunstigde aanbestedende dienst (54 in totaal) kon profiteren van een bijna "à la carte"-dienstverlening, met pakketten van vaste prijzen en een "jeton"-systeem dat een zekere flexibiliteit bood bij de toegang tot bepaalde diensten. Elke BPO zou derhalve een deel van de geleverde IT-diensten kunnen aanpassen.

De SOC-markt, een ongewoon project?

Ja, en op meer dan een manier. Het gaat om een groot contract ter waarde van 250 miljoen euro, gespreid over 7 jaar. Het vergde meer dan een jaar werk en de combinatie van vele interne en externe vaardigheden.

Het is ook een "centrale" markt, die verschilt van de meer traditionele "inventarismarkten". Prijs en hoeveelheid zijn niet de belangrijkste criteria. De complexiteit van IT-vraagstukken gaat veel verder dan deze twee aspecten. Gezien de reële dreigingen voor de cyberveiligheid was een genuanceerdere en flexibelere aanpak nodig. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat de jury van de Cabuy-prijs onze aanpak heeft geprezen!

 

Wat is de Cabuy prijs?

De prijs wordt uitgereikt door de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. Het beloont initiatieven die worden genomen met het oog op het ontwerpen, ontwikkelen of garanderen van de professionalisering van de gunning van en het toezicht op overheidsopdrachten. Het is genoemd naar Yves Cabuy, voormalig directeur van de Brusselse lokale besturen, die zich inzette voor de professionalisering van lokale overheidsopdrachten.

mybxl.be, HET NIEUWE DIGITALE PORTAAL VAN DE STAD, GEMAAKT DOOR I-CITY, STOND IN DE "BRUSSELEIR

Deze maand gaat het tijdschrift "le Brusseleir" in op de Smart City en meer in het bijzonder op het gloednieuwe digitale portaal www.mybxl.be dat i-CITY voor de burgers heeft ontworpen en dat hen in staat zal stellen al hun verzoeken om diensten en administratieve documenten met slechts enkele muisklikken te beheren...

De Stad Brussel heeft de ambitie om van Brussel een Smart City te maken, met als hoofdopdracht om het leven van haar inwoners te vergemakkelijken door het aantal toegangspunten tot haar diensten te vermenigvuldigen. Het digitale portaal www.mybxl.be, een grootschalig project waaraan de i-CITY-teams hard werken, is een van de belangrijkste transformatieprojecten van de stad.

Lees meer in de Brusseleir, hier !

Brussels Ekiden : i-CITY heeft meegedaan!

Verscheidene medewerkers van i-CITY hebben op zaterdag 16 oktober deelgenomen aan de Ekiden in het Koning Boudewijnstadion.

Verscheidene medewerkers van i-CITY hebben op zaterdag 16 oktober deelgenomen aan de Ekiden in het Koning Boudewijnstadion. Twee teams van zes deelnemers namen deel aan de race: het i-CITY Solution team en het i-CITY Engagement team. De teamnamen weerspiegelen twee van de belangrijkste waarden van i-CITY.

Het i-CITY Solution team was het eerste van de twee teams dat na 3 uur en 28 minuten over de finish kwam! Het Engagement team kwam, ondanks een zeer goede run, later aan.

Het resultaat van deze marathonestafette: veel pijntjes en kwaaltjes, maar vooral veel goede herinneringen tussen collega's en een steeds sterkere teamgeest!

Tot volgend jaar, met nog een team: "i-CITY Citizen", om de derde kernwaarde van i-CITY te benadrukken.