november 2021

Lancering van MyBXL !

Maandag heeft de Stad Brussel officieel het burgerportaal MyBXL gelanceerd. 

Wij zijn er trots op dat wij dit nieuwe instrument hebben ontwikkeld voor de stad, waarvan de eerste onlinediensten het begin vormen van een digitale modernisering van de dagelijkse administratieve interacties van de burgers. Nog een stap in de richting van de Smart City! 

Het bestellen van administratieve documenten, het aanvragen van ongediertebestrijding, het verwijderen van grofvuil, het bijhouden van dossiers, enz. zijn allemaal zaken die via MyBXL kunnen worden gedaan!

Wij danken de i-CITY-teams en onze partners voor deze prestatie, die getuigt van de wil van de Stad om haar administratie te ontwikkelen en zo de Brusselaars een steeds betere dienstverlening te bieden.

Een nieuwe cyclo-logistics troef voor lokale leveringen!

Sinds begin november maakt onze logistieke dienst gebruik van een "fiets"-oplossing voor het beheer van bepaalde lichte plaatselijke leveringen.

Deze oplossing versterkt de logistieke dienstverlening en maakt hem doeltreffender. Stéphanie Millet, die een opdracht uitvoert bij het logistieke team, legt uit: "Cyclo-logistics is een oplossing die de reactietijd voor eenvoudige, lichte leveringen in het stadscentrum vergemakkelijkt, waar de files een dagelijkse hoofdpijn voor het team zijn geworden. Sommige ritten naar de administratieve gebouwen kunnen tot een half uur duren met de auto! Het was niet optimaal om onze teams voor dit soort verplaatsingen bestelwagens te laten blijven gebruiken.

Bovendien helpt de cyclo-logistiek het stadscentrum te ontlasten en de vervuiling te beperken. Een initiatief met vele voordelen dus!

Ondertekening van het Verantwoordelijk Digitaal Handvest

Op dinsdag 9 november heeft onze voorzitter Fabian Maingain het Verantwoordelijk Digitaal Handvest van het INR (Institut du Numérique Responsable) ondertekend. 

Deze tekst is een instrument dat ons ertoe aanzet onszelf te evalueren en een continu verbeteringsproces door te maken.

 Onze engagementen zijn :

- Optimaliseren van de digitale tools om hun impact en verbruik te beperken.

- Toegankelijke, inclusieve en duurzame diensten voor iedereen ontwikkelen.

- ethische en verantwoorde digitale praktijken aannemen om de veerkracht van organisaties te garanderen.

- Het ontstaan van nieuwe gedragingen en waarden aanmoedigen.

i-CITY is er trots op zich in te zetten voor een ethische en duurzame aanpak!