Overslaan en naar de inhoud gaan

De digitale ervaring

De gebruikerservaring in het hart van onze missie

 

Afbeelding
digital

 

Het ondersteunen van een hoogwaardige digitale praktijk, zowel voor burgers als voor personeelsleden en medewerkers, door de toepassing van de meest geschikte digitale technologieën; dit vat de betrokkenheid van onze teams bij de visie van onze gebruikers samen.

De Stad en, in haar kielzog, haar non-profitorganisaties en het departement Openbaar Onderwijs, zijn ervan overtuigd dat interactie een essentiële sleutel is tot het welslagen van hun missie, zowel met de burgers als met hun personeelsleden en medewerkers.. Enerzijds hun pluraliteit: ieder van hen de mogelijkheid bieden om via verschillende kanalen, naar eigen keuze en mogelijkheden, aan zijn of haar behoeften en verwachtingen te voldoen. Anderzijds hun kwaliteit: ongeacht de keuze, ervoor zorgend dat de ervaring van elke gebruiker uitstekend is.

Zo zijn wij voor de Stad de spil in de implementatie en voortdurende verbetering van een complex IT-ecosysteem, waarin verschillende platforms, toepassingen en instrumenten zijn geïntegreerd. 

De basisinitiatieven van dit nieuwe ecosysteem, die onze teams zullen blijven ontwikkelen, omvatten :

  • de portaalsite www.mybxl.be waar burgers vanaf hun telefoon, tablet of computer hun administratieve procedures op afstand kunnen afhandelen en hun persoonlijk dossier kunnen aanleggen dat zij delen met de ambtenaren die bij hun verschillende procedures betrokken zijn
  • de interactieve terminals die hen eveneens daartoe in Brucity ter beschikking zijn gesteld
  • de Bruce-tool die het werk van de personeelsleden ondersteunt, zowel in Brucity als bij telewerken

Wij ondersteunen ook het openbaar onderwijs en non-profitorganisaties bij hun aanpak van digitalisering. Wij zetten digitale oplossingen en infrastructuren in voor onderwijs, onderwijsmethoden en administratief beheer in scholen; voor connectiviteitsbehoeften en ter ondersteuning van de verschillende activiteiten van non-profitorganisaties.