Overslaan en naar de inhoud gaan

Infrastructuur & netwerk

Een ecosysteem opzetten dat perfect is afgestemd op met de behoeften van de eindgebruikers

 

Afbeelding
infra

Voor klanten en gebruikers zijn Infrastructuur & Netwerk-activiteiten het onderliggende deel van de IT-ijsberg; het deel dat niet zichtbaar is, maar dat de onmisbare basis vormt voor de ondersteuning van het hele ecosysteem dat zij dagelijks gebruiken. Wat bieden onze teams aan eindgebruikers? Direct niets, indirect alles.

Het werkterrein van onze ingenieurs is enerzijds informatiesystemen en anderzijds alle telecommunicatienetwerken (mobiele telefoons, computernetwerk, Internet). Wij effenen het pad voor onze collega's, functionele analisten, ontwikkelaars, solution owners, om een ecosysteem op te zetten dat perfect is afgestemd op de behoeften van de eindgebruikers.

Onze rol is het optimaliseren van informatiesystemen door de ontwikkeling van IT-infrastructuur - datacenters, clouds, fysieke en virtuele machines – en door het leveren van toepassingen op basis van web- en netwerktechnologieën, die wij vooraf hebben getest en die wij regelmatig moeten bijwerken.

Wij werken ook aan interfaceprojecten tussen de verschillende IT-systemen in onze organisatie. En natuurlijk zijn wij verantwoordelijk voor het onderhoud van het systeem. Wij beheren de contracten met onze support providers; wij zorgen voor de vernieuwing van licenties en de continue monitoring van machines en netwerkcomponenten. En we handelen eventuele storingen met spoed af.

Met andere woorden, wij zorgen ervoor dat alle technische diensten functioneel zijn zodat toepassingen kunnen draaien en al onze collega's toegang hebben tot internet, hun e-mails, vergadertoepassingen, documenten, back-up ... vanaf een machine op hun werkplek of thuis.

Onze experts zijn vooral uitstekende technici in hun vakgebied, maar ze zijn ook onvermoeibaar nieuwsgierig naar technologie. Deze wil om nieuwe hardware- en softwareoplossingen te leren kennen en te testen dient om ervoor te zorgen dat de infrastructuur en het netwerk mettertijd evolueren naargelang van de nieuwe instrumenten of de nieuwe behoeften van de gebruikers.