Overslaan en naar de inhoud gaan

De Onderwijservaring

i-CITY is de partner van de technologische evolutie van het openbaar onderwijs in Brussel

Afbeelding
Ecoles

 

We begeleiden alle Franstalige en Nederlandstalige scholen van de Stad Brussel in hun digitaliseringstraject. We zetten oplossingen in die ondersteund worden door een gemoderniseerde en robuuste infrastructuur voor leren, onderwijsmethoden en administratief beheer. Dat doen we voor een reeks gebruikers die dagelijks werkzaam zijn in de opvangklassen, in hogescholen, maar ook in alle basisscholen en middelbare scholen. En daarnaast zijn er nog de muziekacademies, bibliotheken, instellingen voor sociale promotie of het centrum voor geavanceerde technologieën. I-CITY biedt al die specifieke doelgroepen IT-diensten die inspelen op de uitdagingen van vandaag:  

  • Verbetering van de kwaliteit van de infrastructuur (bekabeling, cloud, enz.) 
  • Versterking van de netwerkbeveiliging 
  • Centralisatie, beheer en controle van gegevens 
  • Optimalisering en automatisering van handmatige procedures 
  • Levering van ultramoderne apparatuur die voldoet aan de behoeften van de gebruikers 

Dat alles gebeurt in een wereldwijde context van digitalisering en evolutie van collaboratief en hybride onderwijs. 

Deze transformatie krijgt vorm via talrijke projecten zoals: de invoering van samenwerkingstools zoals TEAMS, de automatisering van de aanmaak van Microsoft-accounts, de integratie van software om het werk te vergemakkelijken en de synchronisatie van gegevens te vergroten; de centralisatie van gegevens voor een beter beheer van de toegang en de bestanden; de installatie van massale wifi-antennes in de instellingen.  

En er zijn er nog veel meer, gedreven door een vruchtbare samenwerking tussen collega's, maar ook met onze gesprekspartners van het onderwijsdepartement, die zich sterk inzetten voor het welslagen van deze technologische uitdagingen.