Overslaan en naar de inhoud gaan

Toeleveringsketen

Stadsmedewerkers kunnen gebruik maken van essentiële computerapparatuur, veelzijdigheid en flexibiliteit

 

Afbeelding
supply

 

Zeg niet meer Logistiek, maar Toeleveringsketen. Want het is het beheer van de toeleveringsketen van IT-apparatuur, in zijn drie componenten: fysiek, informatief en financieel, waar ons team dagelijks mee bezig is.

Wij beheren alle IT-apparatuur - laptops, desktops, schermen, headsets, toetsenborden, muizen, mobiele telefoons, tablets, antennes, switches, apparatuur voor vaste en mobiele telefonie, apparatuur voor biometrie - voor de bijna 400 gebouwen van de Stad - administraties, crèches, scholen, musea, non-profitorganisaties, enz. - en haar duizenden gebruikers.

Onze rol bestaat er niet alleen in deze apparatuur op tijd te leveren en te installeren bij de gebruikers, maar ook om alles op het juiste moment te doen, voor, tijdens en na de levering van de bestelling.
En het begint allemaal met een langetermijnvisie op de behoeften van de Stad, gekoppeld aan onze anticiperende kracht en gegevensintelligentie: beheersing van de technologische evolutie van apparatuur, volgen van de evolutie van de mondiale sociaal-politieke context, kennis van markten en leveranciers. Dit is de basis waarop wij de meest geschikte apparatuur kunnen kopen tegen de beste prijs met de beste levertijden. 

De volgende stap is weten hoe de voorraad en de leveringsprioriteiten te beheren volgens de ontvangsten.

En ten slotte de cirkel rond te maken door verouderde of beschadigde apparatuur te recupereren en in de reparatie- of recyclingfase te brengen. In deze context hebben i-City en de Stad een partnerschap met 3 non-profitorganisaties die tot doel hebben de reconditionering van afgedankte computerapparatuur uit het park van de Stad te systematiseren om de digitale kloof te bestrijden door gratis computers ter beschikking te stellen van scholen en verenigingen die deze nodig hebben, en de verspilling te beperken door de nuttige levensduur van de apparatuur te verlengen. Bovendien heeft de keuze van de partnerverenigingen ook een overwegend sociaal karakter, aangezien zij het ook mogelijk maken de beroepservaring van werkloze informatici te vergroten door hen aan het werk te zetten en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Kortom, wij stellen de werknemers van de Stad in staat te profiteren van essentiële IT-apparatuur, waarbij veelzijdigheid en flexibiliteit worden gecombineerd met een menselijke inzet tegen een achtergrond van technologische en geopolitieke complexiteit.